moses logo

פופ אפ גלרי 2
יצירה שקמה לחיים

אייקון כוכב לבן
סוג ידוע בתל אביב הוא, שאחת למספר חודשים, יוזמים החברים ב"אנשי העיר" מקבוצת רוטשטיין פעילות תרבותית מחתרתית ומגניבה, בבניינים שונים, רגע לפני הריסתם. אשת האמנות יערה זקס, נקראת אל הדגל והיא אוצרת תערוכה מרהיבה בסגנון פופ אפ, שחיה למספר ימים ספורים, בתוך הבניין עצמו. יערה מזמינה עשרות אמנים צעירים, שתוך זמן קצר מתארגנים על דליי צבע, ספריי, מראות, עננים, נדנדות, פוסטרים, לבבות ספוג ומתחילים לייצר את מוזאון הפופ אפ הזמני הכי אורבני ומגניב שיצא לכם לראות.
פופ אפ גלרי
מוזיאון הפופ – אפ 2 הוא המוזיאון השני שקם בארץ ועקב ההצלחה המטורפת צפויים לעלות 4 נוספים עוד השנה. הפעם התכנסו 140 אמנים, צבעו ויצרו מיצגים בכ- 15 דירות עם יותר מ 100 חללים ברחוב קצנלסון שבתל אביב. הפעילות נמשכה 6 ימים, שלאחריהם נסגרו כניסות הבניין, והוא נהרס עד ליסוד, רגע לפני שהקבוצה תתחיל לבנות במקומו בניין חדש ומודרני. במהלך 6 ימי התערוכה ביקרו במוזיאון כ- 23,200 שוחרי תרבות מכל הסוגים והמינים (ולא רק היפסטרים תל אביביים שחיפשו סיבה להברשת הזקן). בתור הארוך, שהשתרך לאורך מאות מטרים, מצאנו הורים וילדים, מבוגרים וצעירים, תיירים ומגוון רחב של אזרחים מכל הסוגים ומכל רחבי הארץ. גם ביום הגשום ביותר, כשהתור התשרך בעצלתיים במשך שעתיים וחצי, לא ויתר קהל המבקרים והמתין בסבלנות מופתית עד שיגיע תורו לחזות ביצירות המרהיבות.
פופ אפ גלרי
השנה בזכות הארטבורגר שלי ואולי בגללו, הבנתי שאין שום סיכוי בעולם שאני מוותר על ייצוג במוזיאון. מיד הרמתי תחרות אמנים צעירים שרצה במשך חודש. ביקשתי מאותם אמנים לייצר עבודה שמייצגת את ה- holy moment שלהם (מבינים למה, כן?) ממש לא ציפיתי למה שקרה לאחר מכן… לא פחות מ- 170 עבודות מדהימות הגיעו אליי, כל אחת יותר יפה, עוצמתית ומעניינת מהשניה.
שתי בחורות אוכלות המבורגר
זימנתי אליי למסעדה כמה חברים, וביחד בחרנו את 10 היצירות הכי מדהימות לדעתנו. הזוכה הגדול אדם זייד, שאת יצירתו אתם יכולים לראות כאן למטה, קיבל ממני מענק מפנק של 15,000 ₪ , וגם את הזכות להיות הזוכה הראשון של תחרות האמנים שלי. ואז החלטתי- אני חייב להקים לתחייה את היצירה שלו! כזו שתופיע במוזיאון! יצרתי מודל תלת מימדי של היצירה שלו, והצבתי אותה בחדר המיוחד שלי, באחת הדירות.
מוזס-ארט-גאלרי-מייצג-אומנותי
באחד הימים, כשהסתובבתי בין הדירות השונות, תפסתי את יערה לשיחה ושאלתי אותה מאיפה הגיע הרעיון המטורף הזה? יערה מספרת שהטרנד העולמי של יצירות אורבניות חינמיות תופס היום בכל העולם, כנראה בגלל העולם השיתופי הגלובלי בו אנו חיים כיום. "היום כולם רוצים לצלם ולשתף תמונות שלהם ושל חבריהם עם שאר העולם ואותן יצירות זמניות נותנות ערך חזק מאוד לתמונה. גם אם מדובר בציור גרפיטי שמחזיק שנתיים על האולם בתיכון וגם אם מדובר ביצירה מדהימה שהעירייה מוחקת אחרי יומיים".
תמונת אווירה מוזס
המוזיאון והיצירות שבו זכו לפרסומים רבים בכל הרשתות החברתיות, בקהילות שוחרות אמנות ובקבוצות אורבניות שונות. בממוצע ביקרו במוזיאון מעל 3500 אנשים ביום שדאגו לשתף את כל מה שראו, בהם גם ידוענים כמו עדן פינס, מרינה מקסמיליאן, מאור בוזגלו ואחרים. עוד דוגמא טובה לגיוון בקהל, מה שמביא אותנו למאות אלפי תמונות וסרטונים שמקודמים בכל הרשת.
תמונת אווירה מוזס
אם שאלתם את עצמכם מה זו יצירה לשבוע ולמה להשקיע כל כך הרבה במשהו זמני? התשובה היא שבאמנות כמו באמנות תמיד רוצים לקדם רעיון או מסר וכל עוד המסר עובר , יש פחות חשיבות לעובדה כמה זמן היצירה תחיה, בטח ובטח שמדובר באומנות רחוב שכזאת שמלכתחילה זמן האוויר שלה מוגבל. כששאלתי את יערה איך היא מסכמת את הסיבוב הזה, ענתה בדרכה הנון- שלאנטית שכיף לראות אנשים שמצביעים ברגליים כדי לצרוך אמנות, האנשים באמת צמאים לתוכן והעובדה שהמוזיאון זמני וכל כך נגיש הוא ההוכחה לכך. יערה גם הודתה לי שהרמתי כזה חדר מרשים ושתמכתי באומנים הצעירים הישראלים.
תמונת אווירה בחורה מחזיקה המבורגר ליד קופסאות משלוח
תמונת אווירה מוזס
הבטחתי לה שניפגש גם בסיבוב הבא… יערה, את אוצרת שלא עוצרת לרגע ! (סליחה, באמת שניסיתי….) ואם כן זה את הנשימה (שוב סליחה אבל בטח ציפיתם לזה..)